11.9.2014

Suklaajätskimutamuovailuvaha

Okei, myönnän. Muhun on iskenyt kotimuovailuvahahulluus. Etsin sitä täydellisen täydellistä muovailuvahareseptiä... Aiempia kokeiluja on jo muutama takana, nyt oli vuorossa mudalta näyttävä kaakaoihanuus.


Itse asiassa mies teki tämän ja sanoi tekovaiheessa, ettei enää ikinä tee tätä tyhmää muovailuvahaa, mutta perui lausunnon muovailuvahan valmistuttua. Samassa yhteydessä minä myönsin, että reseptin puolittaminen olisi sittenkin ollut hyvä idea.


Tämä muovailuvaha on ehkä suunniteltu mudaksi, mutta me leikittiin jäätelökioskia. Suklaa on Nipsun suosikkijätski!


Pikkuvelikin pääsi mukaan leikkiin, mutta hän ei oikein diggaile näistä muovailuvahahommista, koska muovailuvaha on pahaa. Hän tykkää enemmän syödä vaikkapa näkkäritaikinaa.

Kokonaisarvio on, että koostumus on ihana, tuoksu on ihana, satsi on valtavan (liian) suuri ja tällä on kiva leikkiä, mutta tekemisvaihe on tuskaisa käsivarren lihaksille ja hermoille.


Kaakaomuovailuvaha

4 kuppia jauhoja
1 kuppi kaakaota
5 kuppia vettä
2,5 kuppia suolaa
6 rkl etikkaa
10 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet, lisää loput aineet. Keitä kattilassa keskilämmöllä, sekoita samalla. Tätä kestää tajuttoman kauan ja käsi väsyy ja hermot menee ja lupaat itsellesi, ettet enää ikinä tee muovailuvahaa itse etkä ainakaan sellaista, jota ei sekoiteta koneella. Lopulta mönjään tulee oikea koostumus, ja se on valmista siinä vaiheessa, kun ei tartu sormiin. Lopeta keittely ja sekoittaminen vihdoinkin, anna jäähtyä hetki, jotta voit vaivata taikinaa hetken. Anna jäähtyä loppuun vaikka keittiöpyyhkeen alla. Säilytä ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa. 

HARKITSE VAKAVASTI RESEPTIN PUOLITTAMISTA. Ylimmässä kuvassa on permanenttussi paljastamassa mittakaavaa...




Mutta:
Säilyvyys ei ole parhaasta päästä mun mielestä... Tai koska jääkaapissa ollut setti on tahmainen, niin heitin sen pois. Ehkä se ois elpynyt jauhoilla tai jotain, mutta meni tuo nyt yhden huonon päivän pelastajanakin. Eli säilyvyys on sama kuin kaikilla muilla paitsi Jell-Olla, joka oli erittäin hyvä.