21.12.2011

Keksipallerot aka Cheezy Balls

Iran keksipalleroresepti on alun perin Kakkupaakarin, mutta minulle resepti on Iran, kun olen sen Iralta saanut. Tein yksiin pikkujouluihin valkosuklaassa pyöritettyjä pipari-Domino-palleroita, joten tässä niiden "resepti". Mikä tahansa täytekeksi ja suklaa siis käy - mies on jo miettinyt sitruunan kuorta ja minttua ja kaikkee douppaamista, mutta nyt siis joululumipallerot. (Perus-Domino ja maitosuklaa eivät olleet mikään megamenestys.)


Joululumipallerot

1 pötkö pipari-Dominoja
2 isoa ruokalusikallista tuorejuustoa (käytin ihan perus-Philadelphiaa)
valkosuklaata
nonparelleja

Murskaa keksit, esim. minigrip-pussi ja kaulin on toimiva sähkötön ratkaisu. Sekoita tuorejuusto keksiin käsin, muotoile palloiksi leivinpaperille ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kädet menee sitten kammon sotkuisiksi...

Sulata suklaa. Pitäis tietty aina vesihauteessa, mä oon laiskana sulattanut pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä, vaikka menishän tuo mikrossakin (30s kerralla, sekoitus välissä). Pyörittele jähmettyneet pallerot suklaassa, laita leivinpaperille tai makeisvuokiin ja koristele. (Ei siis kantsi laittaa lautaselle, kun niitä ei saa millään irti...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti