19.12.2013

Makeeta joulua, toivottaa Petteri Punakuono.

Pitkän tauon jälkeen täällä taas. Meillä on ollut varsin vilkas loppusyksy ja väkräilyjäkin pitää vähän salailla joulun takia, mutta tässä idea pieneen joulumuistamiseen: Petteri Punakuono -kortti. Idea on luonnollisesti Pinterestistä bongattu. Toteus vaatii aikuisen (ja/tai ison lapsen), mutta lapsesta nämä ovat tosi hienoja!


Missy Mac Creations -blogissa on ihan mallipiirros, jonka voi printata oman homman tueksi, mutta meillä nämä kortit (tägeistä huolimatta) toteuttanut mies leikkeli sarvet ihan fiiliksellä.


Tarvikkeet:

Paperia (tai kartonkia)
pyöreä tikkari
liimaa
silmät (tai kynä)
sakset

Taita paperi kaksin kerroin. Piirrä poron pää niin, että alaosa päästä on taitteen kohdalla. Jos haluat, voit taittaa paperin vielä uusiksi (tämä kohta tulee tikkarin tikun kohdalle, sarvien väliin), jotta saat pään ja sarvet symmetriseksi. Leikkaa poron suun kohdalle pieni kolo, jotta saat tikkarin tikun ulos sitä kautta. Kortti on helpointa kirjoittaa tässä vaiheessa! Leikkaa nenälle sopiva kolo (meillä on minikokoisia Chupa Chupseja, joista käytettiin mansikka- ja kirsikkatikkarit). Pujota tikkari suukolosta oikealle kohdalle, liimaa paperin sisäpuolet toisiinsa. Liimaa lopuksi porolle liikkuvat silmät tai piirrä sopivat piirteet. Myös huovasta leikattu kieli roikkumassa on hauska ja poromainen lisä.

4 kommenttia:

  1. Onpa hienoja! Ei ihme, että Nipsu tykkäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooooooo, kyllä se silti on tyytynyt siihen, että ne on kavereille ja hän saa omansa myöhemmin (jos isi jaksaa tehdä). En oo ihan varma, onko Nipsu ikinä syönyt tikkaria... Ei siis niin, ettei saisi, mutta ei välttämättä ole halunnut maistaa.

      Poista