22.7.2014

Kaneliraparperimuffinssit

Meillä on raparperi pihalla, joten raparperiä on. Raparperit on miehen hommia, ja yhtenä iltana mies leikkasi kaikki raparperit. Päädyin etsimään reseptejä Pinterestistä. Ekana toteuttamislistalle pääsivät nämä kaneliraparperimuffinssit, joista tulikin miehen ykkösherkku. Minä itse olin ensin sitä mieltä, että kaneli vie raparperin makua outoon suuntaan, mutta kaikkeen tottuu. Ja muffinssit on kivaa vaihtelua piirakkaan ja kiisseliin ja varsinkin chutneyihin ja hilloon, joiksi meidän raparperit on tähän asti päätyneet lähes sataprosenttisesti. Syksyisiin iltoihin nämä varmasti sopii ihan loistavasti teen kaveriksi.


Kaneliraparperimuffinssit
(resepti Fine Cooking -sivustolta)

1 1/2  kuppia (n. 3,75 dl) pilkottua raparperiä
2 kuppia (n. 5 dl) jauhoja
3/4 kuppia (vajaa 2 dl) sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 kuppi (n. 2,5 dl) ranskankermaa (käytän itse 2 x Pirkan 150 g)
8 rkl juoksevaa (tai sulatettua ja jäähdytettyä) margariiniä
2 munaa
(Päälle kanelisokeria)


Pilko raparperit. Laita uuni lämpenemään noin 205 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet (listassa jauhoista kaneliin) keskenään. Sekoita märät aineet (listassa ranskankermasta muniin) keskenään. Lisää märät kuiviin aineisiin. Sekoita, mutta älä työstä liikaa, eli aineiden sekoittuminen riittää. Lisää raparperit.

Laita muffinssipeltiin paperiset vuoat. Jaa taikina vuokiin. Tällä tulee yksi pellillinen eli 12 muffinssia. Vuoat tulevat täyteen. Laita päälle kanelisokeria (alkuperäisen ohjeen 3 rkl sokeria ja 1/2 tl kanelia on minusta vähän liikaa).

Paista 205 asteessa noin 18-22 minuuttia, kokeile tikulla kypsyyttä. (Jos tikkuun jää ihan valuvaa taikinaa, muffarit on raakoja.)

*Onnistuvat nämä ilman muffinssipeltiäkin, mutta silloin muffarit todennäköisesti leviävät. Ilman paperisia vuokia kannattaa voidella pelti kunnolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti