31.5.2012

Tonnikalalasagne


Tämä resepti on bongattu Cittarin esitteestä, maustekurkkua sisältänyt alkuperäisresepti on Pirkalta.


lasagnelevyjä
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1 purkki Valion Viola juustokeittoa
2 iso tomaattimurska (oon käyttänyt Pirkka luomua)
2 valkosipulin kynttä
2 sipulia
öljyä paistamiseen
pizzamaustetta (eli basilika, oregano jne)
suolaa
margariinia tms vuoan voiteluun
juustoraastetta päälle

Hienonna sipulit ja valkosipulit, kuullota (eli paista vähän) öljyssä pannulla. Valuta tonnikalat (mä oon vaan liruttanut öljyn kannen välistä, kun oon laiska). Lisää pannulle tonnikalat, tomaattimurska ja mausteet, anna hautua sen aikaa, kun otat muut kamat esille ja voitelet vuoan. Niin ja laita uuni lämpenemään, 200 astetta.

Laita vuokaan pohjalle tonnikalatomaattisösseröä, siihen päälle lasagnelevyjä. Seuraavaksi lisää tunaa, juustokeittoo ja lasagnelevyjä. Toista sama, kunnes tonnikala loppuu. Päälle lasagnelevyjä, loput juustokeitot ja juustoa. Juustoa on hyvä olla riittävästi, ettei ylin kerros kuivu kovaksi... Eli jos kattoo ton alkuperäisin reseptin (linkki löytyy reseptin otsikosta), niin 75g on musta vähän alakanttiin.

Paista uunissa 200 asteessa 55 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen ruokailua.

Vaihtelua: Voi tehdä ihan normaalina jauhislasagnena tai laittaa sekaan tuoretta tomaattia... Kumpikin toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti