27.1.2015

DIY jalkakuorinta

Joulun alla en valitettavasti voinut salailuteknisistä syistä paljastaa joululahja-artikkeleitani, mutta nämä on kivoja ystävänpäivämuistamisia, niin jospa nyt. Äitienpäiväänkään ei kuitenkaan ole kauhean pitkä aika... Mitä aiemmin aloittaa, sitä vähemmän stressiä iskee, mutta nämä kyllä ehtii toteuttamaan vaikka samana päivänäkin, jos vaikka huomaa unohtaneensa ystävän synttärit. 


Tämä epämääräinen mönjä on kotitekoinen jalkakuorinta. Joskus syksyllä @punssi vinkkasi Twitterissä Listerine-jalkakylvystä. Testasin ja tutkin asiaa - se oli aika kiva, mutta Family Savvy -blogin mukaan parhaat tehot saa tekemällä Listerine-suuvedestä kuorinta-aineen. Perheemme testiryhmä ainakin tykkäsi!Tee se itse Listerine-jalkakuorinta

1/3 mittaa Listerine-suuvettä (mulla on tuossa Zeroa, koska se oli tarjouksessa - mikä tahansa versio käynee)
1/3 mittaa etikkaa
2 mittaa sokeria

Mittaa millä tahansa mitalla astiaan Listerine, etikka ja sokeri. Sekoita hyvin. Hiero jalkoihin ennen suihkua/kylpyä. Pese pois.

Mönjää voi säilyttää puhtaassa lasipurkissa; sekoita vaan ennen käyttöä, sillä sokeri painuu pohjalle. Erityishyödyn saat rasvaamalla jalat hoidon jälkeen (ihan tavalliset puuvillaiset sukat pitävät lattiat puhtaina ja rasvat jaloissa).

2 kommenttia:

  1. Kauan tällänen säilyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy sanoa, etten osaa sanoa - kävin tsekkaamassa pari muutakin blogia, eikä niissäkään mainittu mitään säilymisestä. Silti heillä oli tätä kannettomassa purkissa kaapissa jemmassa... Mä itse ajattelen, ettei tuossa ole helposti pilaantuvia aineita ollenkaan. En siis näe syytä pilaantumiselle, jos mönjän sekaan ei pääse bakteereita esim. lusikan kautta (eli lusikka ihoon ja takaisin mönjän sekaan). Mutta en uskalla luvata mitään, kun en ole kemian tai elintarvikkeiden asiantuntija. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia purkin käytön aikana (paitsi pitää sekoittaa tasaiseksi), yhden mönjän jälkeen pesen purkin. Nyt en olekaan tehnyt hetkeen, pitäisikin taas värkätä...

      Poista