29.1.2015

Tyylikäs viestitaulu kehyksissä


Näin joskus kauan sitten Pinterestistä valkotaulukynätaulun, jossa luki "I love you because". Ideana on tehdä valokuvakehykseen muistilista tai huoneentaulu, johon voi kirjoittaa aina uudelleen ja uudelleen, nimittäin kehyksen lasiin valkotaulutussilla, joka pyyhkiytyy lasista todella helposti.

Me tehtiin näitä DIY viestitauluja jouluksi tehtiin mummoloihin ja ystäväperheelle vähän eri tekstiversioin, mutta idea sopii loistavaksi oikeastaan miksi tahansa lahjaksi. Ehkä pitää vielä joskus tehdä itsellekin joku tuollainen rakkausonnellisuushöpötysmuistutustaulu, ihan vaan siksi, koska sellaisista sanoista tulee aina hyvä mieli.Bonusjuttu tässä tietysti on, että lasten maalaukset saa käyttöön ja lahjaksi järkevässä muodossa. Me hyötykäytettiin pienemmän värikylpytaiteiluja sopivista kohdin.


Viestitaulu

valokuvakehys
paperia, maalaus, mitä tahansa pohjalle
sakset
kynä (tai printteri)
valkotaulutussi


Käytä kehyksen taustapaperia mittana, jonka mukaan leikkaat haluamastasi pohjamateriaalista taustakuvan. Kirjoita tai printtaa ikuinen teksti paperiin tai muuhun valitsemaasi taustamateriaaliin. Anna kuivua, aseta kuva kehyksiin paikoilleen. Kirjoita valmiiseen tauluun esimerkkiteksti, niin lahjan saajan on helpompi hoksata idea. Teksti lähtee helposti pois vaikka talouspaperilla tai kuivalla keittiöpyyhkeellä.

* Teksti on toki vapaaehtoinen, ihan vaan blanko taulukin on kiva. Me (tai siis mies toteutti ja tekstasi) tehtiin muistitaulu, Parasta juuri nyt on ja Menu (jonka alla on salaisuus). 

* Kannattaa huomioida tekstiä miettiessä vastaanottajan lisäksi suomen kielen taivutusta jne., eli yrittää itse keksiä muutama esimerkkiajatus, jotta huomaa alkutekstin toimivuuden. Esimerkiksi tuo parasta... -taulu vaati perään sanan on, koska muuten lähes jokainen teksti olisi alkanut on-sanalla, eikä se näyttäisi ihan yhtä kivalta.

* Tekstiä suunnitellessa kannattaa miettiä myös kehyksen suuntaan. Menu ja Muista ovat luonnostaan listoja ja siksi pystyasennossa, Parasta juuri nyt on -taulu puolestaan on vaakasuunnassa, jotta siihen on helpompi kirjoitella pitempiäkin juttuja.

* Clasun myymä tuplapakkauskynä on huono, koska sitä pitää tuputella hopeatussin tavoin. Älä osta niitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti