5.2.2015

Veit sydämeni! -kortti

Mun lapset ei tykkää askarrella. Oikeastaan voi sanoa, etteivät lapset suostu askartelemaan. Onneksi maalaaminen ei ole askartelua, vaan kivaa, nimittäin muuten ois vaikeaa korttirintamalla. Täksi ystävänpäiväksi tehtiin pikapikakortteja, luonnollisesti kylpyhuoneen lattialla ennen pesua.


Korttien nimi vois olla vaikka negative space heart, jos puhuttais englantia. En tiedä, onko tuolla negative spacella joku suomenkielinen nimi, mutta idea on objektin ympärillä oleva tila. Vähän romanttisempi nimi on Veit sydämeni!Tässä on mun osuus hommasta ideoinnin, ohjeistuksen ja postituksen lisäksi. Suosittelen ehdottomasti käyttämään kontaktimuovia esimerkiksi maalarinteipin sijaan, lopputulos on paljon siistimpi ja hermotkin säilyy muuhun käyttöön.


Kortit maalareiden jälkeen kuivumassa. Ihan ei tullut mitään kädenjälkiä, mutta se tappio oli tiedossa jo ennen maalauksen aloittamista... Tämä on kiva idea, kun vaikeutta voi säätää melkein rajattomasti tekijän mukaan - vauvakin osaa tehdä (syötävällä maalilla) näitä tällaisia, kun taas aikuinen voi hifistellä sekä kuvion että maalauksen suhteen.


Veit sydämeni! -kortti ystävänpäiväksi

Korttipohjia
kontaktimuovia (teippi käy, mutta repii pintaa helposti)
maalia ja mahdollisia maalausvälineitä

Leikkaa kontaktimuotista haluamasi kuvio - sydän sopii ystävänpäivään, mutta kruunu vois sopia prinsessalle tai auto kuskille. Liimaa kontaktimuovikuvio korttipohjaan.
Kutsu taiteilija paikalle, anna maalin, tai jopa pensselin, viuhua. Kortista tulee kivempi, jos maalikerrosta ei mitata senteissä... Me tehtiin parista kortista tuplat painamalla toinen korttipohja päälle.
Anna maalin kuivua hyvin. Irrota kontaktimuovi, kirjoita halutessasi toivotusteksti.


Lopuksi taiteilijan on hyvä antaa toteuttaa itseään rajattomasti, esimerkiksi kierrätykseen meneviä pahvilaatikoita hyödyntämällä. Kolmiulotteinen pinta ja lällymaali on kiva yhdistelmä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti