9.6.2013

Pizza Monkey Bread
Pepperoni Monkey Bread, jonka bongasin Pinterestin kautta The Sweet's Life -blogista, on yksi meidän suosikkitelkkariherkuista - tätä syödään, kun katsotaan Linnan juhlia tai Euroviisuja. Idea on täyttää pizzataikinanyyttejä pepperonilla ja juustolla + paistaa pallerot kuivakakkuvuoassa. Aikaa tämän herkun tekemiseen kannattaa varata reilusti, nimittäin täytteiden pilkkomiseen ja palleroiden pyörittelyyn menee yllättävän kauan.
Taikinan olen tehnyt Pastanjauhantaa-blogin reseptillä, joka on helppo ja mielettömän hyvä ihan normipitsaankin. Sisälle käy mikä tahansa mausteinen makkara. Alkuperäinen resepti käyttää mozzarellaa, mutta meistä se tuntuu katoavan näistä, joten olemme käyttäneet yleensä Goudaa. Kakkuvuoka voidellaan valkosipulivoilla - minä en ole tehnyt itse, vaan olen käyttänyt Lieksan
valkosipulivoita, jota löytyy kauppojen lihaosastoilta. Myös jokainen pallero voidellaan erikseen tällä, jotta ne saa irti toisistaan helposti.


"Kakku" paistetaan uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia, annetaan jäähtyä hetki ja napostellaan käsin esimerkiksi tomaattikastikkeessa tai tsatsikissa dipaten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti