11.6.2013

Etsivähommia


Perjantaina päätin, että lauantaina vaunutellaan kaupunkiin juomaan take away -kahvia, koska se tekee meidän perheen onnelliseksi. Olin bongannut Pinterestistä idean, jonka ajattelin viihdyttävän taaperoa tylsillä reiteillä (= muualla kuin vilkkaasti liikennöidyn tien reunassa). Scavenger hunt kääntyy luovasti etsivätehtäviksi, taapero tosin puhuu kartasta.

Smashed Peas And Carrots -blogista löytyvä printattava tehtäväsivu on ihan jees, mutta ei ehkä ihan ideaali kaupunkivaunutteluun, joten pyysin miestä piirtämään pojalle oman "kartan". Kuvissa on pojan suosikkijuttuja, kuten kirkko ja tunneli (eli alikulku).

Lauantaina satoi ja päädyttiin muihin hommiin. Sunnuntainakin oli märkää, joten mies piirsi pojalle kotona suoritettavan etsivätehtävän.


Olimme varsin yllättyneitä tehtävän suosiosta; taapero juoksi tohkeissaan ympäri kotia eikä meinannut jännitykseltään edes löytää omaa kenkäänsä. Myös kartta tahtoi unohtua aina edellisen löydön luo, kun tohkeissaan lähti juoksemaan seuraavaa kohti.Tänään pääsimme vihdoin vaunuttelemaan ja ulkoetsiviksi. Kartta olikin jo hienosti väritetty kauniimmaksi. Liikuttavalla innolla poikanen osoitti jokaista puuta pihalla.


Kartat kannattaa muuten säilyttää - muutaman kuukauden päästä ne voi tehdä uutena. Seuraavissa kartoissa panostetaan vähemmän kuviin ja enemmän kuljetettavuuteen. Jäykkä paperi tuulisella säällä pienissä käsissä muuttuu nimittäin varsin rakastetun näköiseksi jo yhden käyttökerran jälkeen.


Lisäys:
Tein karttoja Papunetin loistavalla kuvatyökalulla ja latasin ne Scribdiin. Karttoja on eri tilanteisiin, ne voi tulostaa tuolta suoraan tai sitten vaan hakea virikkeitä:
Papunetistä löytyy tosiaan kuvia vaikka kuinka. Niitä saa käyttää, kun mainitsee lähteen, sillä kuvat on suojattu Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-JaaSamoin -lisenssillä. Kuvat on tarkoitettu kommunikoinnin tukemiseen ja meidän vähän puhuvan 2,5-vuotiaan sanavarastoa nuo ovat laajentaneet jo paljon. Tallensin kuvia puhelimeeni, ja poikanen selaa niitä nimeten ja tuottaen äänet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti