7.4.2014

Kirkuvan vihreät muffinssit

Muistan, kun mummoni teki Kati Napan Huomenta Suomi -ohjeilla sitä sun tätä. Kaava meni aina samoin. "Tein pannaria..." (yleisö ilahtuu) "...Kati Napan ohjeella" (yleisö pettyy). Syy: herkulta kuulostavaan ruokaan oli laitettu jotain terveellistä, joka siihen ruokaan ei kuulu. No, nyt musta on tullu (paitsi äitini, myös) mummoni.

Tein nimittäin muffinsseja. PINAATTIMUFFINSSEJA. Mutta ne maistuu ihan hyviltä. Pakko kyllä myöntää, että miehestä nämä eivät varsinaisesti kilpaile bravuurieni kanssa, mutta kelpaa. Ja lukekaa resepti! Helppoa ja hämmentävän terveellistä herkunnälkään. Ehkä saattavat huijata jopa jonkun lapsen syömään enemmän terveellistä - Nipsu luulee, että nämä on tehty hänen muovailuvahastaan, joten ei ole suostunut edes maistamaan. Alun perin minä innostuin tekemään näitä, koska näiden ulkonäkö oikein huutaa kevättä.

Mama Say What?! -blogissa on ohje selkeine vaihekuvineen. Mun taikina oli kuohkeampaa ja löysempää kuin siellä, mutta en antanut sen häiritä... Eikä niitä kuvia tarvi välttämättä käydä kurkkimassa, sen kun rusauttaa tulemaan, tämä on nimittäin helppo ja nopea homma.


Pinaattimuffinssit
(Ohje muokattu Mama Say What?! -blogista)

1 prk Muksu-omenasosetta (mikä tahansa sokeriton omenasose/-hillo käy, mutta nuo on 100% omenaa ja halpa)
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
2,5 dl tuoretta pinaattia (noin-määrä)
1 dl sokeria
2 rkl öljyä
--
3,75 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Laita kuusi ensinmainittua raaka-ainetta (viivan yläpuolella) tehosekoittimeen, sekoita pinaattikeitolta näyttäväksi liejuksi.
Sekoita loput aineet keskenään.
Yhdistä seokset.
Laita voideltuihin muffinssivuokiin (saattaa tarttua paperisiin).
Paista 12–17 minuuttia.
Voit hyvin pakastaa muffarit ja ottaa sieltä välipalaksi tarvittaessa.

Valkosuklaapäällinen vois toimia kans, jos tekee mieli herkuttaa näitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti