19.4.2012

Tonnikalapasteijat

Nämä tuliset valkosipulitonnikalapasteijat on mun oma suosikki, ja helppo syödä yksikätisenä/seisaaltaan. Alkuperäinen resepti on Kinuskikissan, itse lisäsin siihen maissit raikastamaan.

Kinuskikissan tuliset tonnikalapasteijat

chilitonnikalapurkki: ainakin Pirkalla on, ennen käytin Rainbow'ta
valkosipulituorejuusto: mun suosikki leipomiseen on Creme Bonjour, mutta jos pitää olla täysin laktoositon, niin Viola (joka on koostumukseltaan huonompi)
pakastepasteijataikina: suosin Sunnuntaita, siinä on paljon halvalla (kilohinnalla) ja toimii tässä IMO paremmin kuin vaikka Myllyn paras
pakastemaissia: noin puoli pussia, voi heittää jäisenä sekaan
kananmuna voiteluun

Sulata hetki pasteijataikinaa, mutta älä ihan löllöksi kuitenkaan. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Kauli levyjä suuremmiksi ja puolita ne. Sekoita tonnikala (chilit voi poistaa), tuorejuusto ja pakastemaissit. Jaa täyte taikinalevyihin ja sulje taikinat haluamallasi tavalla. Mä teen yleensä suorakulmioita, laitan munaa taitoksen sisäreunoihin ja painelen haarukalla molemmin puolin. Voitele pasteijat, paista 10-15 minuuttia. Toimii hyvin myös uudelleenlämmitettynä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti