2.2.2014

Punajuuripesto


Meillä on uusi hurmaava (aikuisten) herkkuruoka: punajuuripesto! En edes muista, miksi googlailin punajuurireseptejä - varmaan oli ostettu terveyshenkisinä ihmisinä punajuuria kaupasta odottamaan pilaantumista jääkaappiin... Törmäsin Kädenvääntöä-blogin punajuuripestoreseptiin, ja siitähän tuli herkullista. Itse asiassa niin herkullista, että tehtiin sitä poikasen synttäreille hodaribaarin kasvisvaihtoehtoon.


Punajuuripesto

1-2 punajuurta
1 yksikyntinen valkosipuli
1 dl pinjansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl parmesaania raasteena tai lastuina
pippuria

Keitä punajuurta tunti, ehkä vähän enemmänkin. Tämän voi tehdä myös edellisenä päivänä, jos silloin on paremmin aikaa.

Pilko valkosipuli, paahda pinjansiemeniä ja valkosipulia kuivalla pannulla. Pinjansiemenet kuulemma palavat helposti, joten kannattaa sekoitella koko ajan. Kun niistä irtoaa rasvaa (kiiltelee) ja väri muuttuu vähän, olet valmis. Kippaa herkut heti lautaselle tai muuhun astiaan, ettei kuuma pannu jatka paistamista ja mokaa koko hommaa.

Kuori ja pilko punajuuri. Laita kaikki yhteen astiaan, surauta sauvasekoittimella mössöksi ja nauti esimerkiksi tuorepastan kanssa. 

Punajuuripesto säilyy jääkaapissa ilmatiivissä purkissa noin viikon, kun otat sitä aina puhtaalla lusikalla.



2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja on! Ja helppo! Nopeakin, jos keittelee edellisenä päivänä punajuuren tai käyttää esikeitettyä. Etikkapunajuuristakin voi kuulemma tehdä.

      Poista