10.4.2014

Linnunpesäbrowniet


Meillä Iran browniena tunnettu vakileivonnaiseni sai pääsiäisen ja poikasen synttäreiden kunniaksi uuden muodon; Pinterestistä bongasin idean brownielinnunpesistä, ja mielestäni se sopi mainiosti kevääseen ja juhlaan. Tosin nämä eivät laskeutuneet ihan tarpeeksi, vaan piti lusikalla vähän avustaa liiskaamalla keskikohtaa. Haastavinta oli irroitus oikealla hetkellä, ettei kostea leivos hajoa eikä jää kiinni... Tosin saa ne irronneet palat aika mukavasti kiinni ihan painelemalla.


Linnunpesäbrowniet
(Pari muffinssipellillistä)

200 g voi tai margariini200 g tumma suklaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhe
100 g minttukrokanttisuklaata (normaalisti laitan 50 g sekä valkosuklaata että maitosuklaata)
3 kananmunaa
3 dl sokeria

Sulata voi tai margariini kasarissa, sammuta liesi ja lisää tumma suklaa sekoittaen. Sekoita kunnes seos on tasaista. Paloittele minttusuklaa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Voitele muffinssipelti (tai silikoninen versio).

Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahdon sekaan. Kääntele sekaisin varovaisesti (okei, käytän aina yleiskoneen ykkösvaihdetta, koska oon laiska). Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe, siivilöi suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän (eli käytän yhä ykköstehoa). Kääntele sekaan lopuksi paloitellut suklaat. 

Laita taikina muffinssipellin koloihin ja paista 175 asteessa vähän alle puoli tuntia. Älä ylipaista; sisuksen kuuluu olla pehmeä. Jos pesien keskustat eivät laskeudu, auta lusikalla tms. Anna jäähtyä jonkin verran ennen pesien irroitusta, mutten browniet hajoavat. Jos muffinssipeltiä ei ole, mutta piparimuotti tai pyöreä stanssi löytyy, niin toki voi paistaa yhtenä kakkuna ja ottaa siitä pyöreät palat. Browniet säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa viikon.


4 kommenttia:

  1. Ihanat!!! Taidan värkätä meidän pääsiäisherkuiksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testasitko? Suklaabrownie on siis takuuvarma hurmuri missä tahansa muodossa. :)

      Poista
  2. Mahtava idea! Meillä nuo browniet ovat taas "Kaumin kolmen suklaan browniet" nimellä. Ne ovat ihan parhaita leivoksia.

    VastaaPoista