23.10.2013

K niinku kärpässieni

No niin, nyt ollaan takas ruodussa kirjaimien suhteen; josko tästä lähtien pysyttäis järjestyksessä. Tosin sinne aakkosten loppupäähän en ole edes uskaltanut ajatella.

K alkaa moni Nipsun lempiasia - enkä viittaa nyt vain itseeni! Pikkukoulussa hän kuulemma tykkää tosi paljon Kärpässieni-leikistä, joten äidin ja isänkin piti opetella se.


Lastasin korin K-asioilla: kuorma-autolla, kaivurilla, keksillä, kirjalla, kynällä, kaukosäätimellä, karkkipaperilla (siivous samalla kertaa), kopterilla, kaakaolla ja kortilla.


Yksi leikkijöistä menee eri huoneeseen, ja muut päättävät, mikä korin sienistä on kärpässieni. Sitten piilossa ollut tulee ottamaan tavaroita yksi kerrallaan ja idea on vältellä kärpässientä. Pikkusen hölmö leikki minusta (Kim-leikissä on enemmän järkeä!), mutta jos lapsi tykkää, niin mikäpä siinä.


Haasteena leikissä oli, että Nipsu halusi pitää kädessä aina valittua kärpässientä. Toisaalta se helpotti vanhemman roolia, kun ei mennyt arvaamaan kärpässientä liian aikaisin. Lopuksi herkuteltiin kaakaolla ja keksillä onnistuneen leikin kunniaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti