29.10.2013

N teki N-päivänä näkkäriä

N niinku näkkäri, tai näkkäripipari, kuten me Nipsun kans näitä sanotaan. Näkkäripipareita nämä on siksi, että N on arka maistaja, piparit herkkua ja nämä tehdään piparimuotilla - näkkäripiparit on siis turvallisia herkkuja. Tein näitä ekan kerran lapsille evääksi, mutta me vanhemmatkin ihastuttiin tähän terveelliseen arkiherkkuun. Resepti on Pullahiiren (vanhasta?) blogista.


Nipsu tosin tykkää näistä lähinnä raakana. On kyllä tosi omituista, että ällölöllöjä ja lähmää vihaava N ylipäätään maistoi tätä taikinaa aikoinaan ekan kerran, mutta ehkä vielä oudompaa on, että tämä on hänen mielestään tosi-tosi hyvää, siis ihan tanssittavan hyvää, nimenomaan raakana.


Nipsu pyysi minulta sydäntä epämääräisten reunarepimistensä tilalle.


N vei äidin sydämen.3 dl lämmintä vettä
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja

Sekoita jauhot keskenään ja muut aineet keskenään. Sekoita jauhot nesteeseen yleiskoneen kulhossa. Vaivaa hyvin. Kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kauli taikina ohueksi, minä olen tehnyt sen monessa osassa. Mitä ohuempi, sitä parempi! Käytä piparimuotteja apuna. Isoista saat leipiä (tai voit vain leikellä saumankohdat levyyn, jos haluat), pienistä näkkärinaksuja. Pistele reikiä, jollet halua näkkäriesi pullistuvan. Me on rei'itetty isot ja annettu pienien pullistua. Halutessasi voit painella sormisuolaa kiinni leipäkekseihin.

Paista noin viisi minuuttia, kunnes näkkärit saavat hieman väriä. Sammuta uuni, mutta anna leipien kuivua jälkilämmössä vielä noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti