3.10.2013

Kuminauhakääröt

Meri Cherryn blogista löysin hauskan kuminauhaleikin. Prismasta bongasin muotokuminauhoja, joita en kyllä ole oikeastaan aiemmin oikein tajunnut, mutta nyt auto- tai dinokuminauhat tuntuivat hyvältä ajatukselta.


Kun lapsi on sairaana, tarvitaan leikkejä, joissa kuluu aikaa, muttei tule hiki eikä kylmä. Leikkilaatikko täynnä kuminauhoihin kiedottuja tavaroita on juuri sopiva pipipäiviin.


"Äiti on tehnyt minulle tuon!"


Ensimmäisenä Nipsu tarttui pieneen kirjapinoon, koska kirjat olivat olleet jemmassa. Meillä on siis osa leluista ja kirjoista aina jemmassa, ja välillä vaihdetaan.

Ekan kuminauhan kohdalla N huomasi, että kuminauhat ovat aina jonkin asian muotoisia. Niiden tutkimisesta tuli leikin toinen osa.


Vaikeimmat purettavat olivat lentokone-moottoripyörä-kombo ja talouspaperirulla + puinen veitsi. Veitsen sai helposti välistä, mutta kaksinkertaisen kumilenksun saaminen talouspaperirullan keskeltä oli yllättävän vaikeaa. Kuminauhat eivät siis olleet ennestään tuttu juttu, vaan tutustuttiin niihin samalla.


Nipsulle hyvin tyypillisesti leikin päätehtävä oli purkaa paketit. Toinen kiinnostuksenkohde oli kuminauhojen muoto. Parhaat paketit olivat jo vähän unohtuneet kirjat, palapelihommat ja lautanen-lasta-leipä-yhdistelmä. 

Olin pakannut palapelin palat yhteen pakettiin ja pohjan pihtien kanssa toiseen. Minusta oli kiinnostava huomata, kuinka Nipsu laittoi palat paikoilleen sitä mukaa, kun sai vapautettua niitä - palapeli on siis tosi tuttu ja helppo, eli tuollainen onnistui helposti.

Muovilautanen, jolla oli lasta, jonka päällä oli leikkipaahtoleipä, oli selvästi toinen onnistunut leikkiinkutsu leikin sisällä. Nipsu nosti hienosti leipää lastalla. Pitää siis seuraavalle kierrokselle kehitellä lisää vastaavia juttuja.

--

Tänään tehtiin uusi kuminauhaleikki, jossa jokainen käärö oli oma leikkinsä. Nipsu nimittäin jäi isin kanssa kaksin sairastamaan, kun me käytiin vauvan kanssa kerhossa. 


Kuminauhaleikki oli innoittanut onnentanssiin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti