2.10.2013

Tein itse, säästin: Kierrätyslämpöä vaunutteluun

Vaihteeksi mun oma projekti sarjaa Tein itse, säästin. Mies on pitkällä sairaslomalla ja talvi yllätti, joten minä poikkeuksellisesti astuin miehen alueelle, varastoon, hakemaan talvikamoja. Siitä tuli sitten vähän sellaista siivousprojektia... Ei kovin paljon, mutta vähän, ja samassa meinasi kierrättyä käyttämättä jäänyt talja.

Yhtäkkiä hoksasin kuitenkin taljalle käyttöä, nimittäin vaunuissa. Tein pojille siitä istuinalustat vaunuihin.


Projekti oli megahelppo ja nopea: istuinpehmusteet irti vaunuista, mallailu taljalle, piirtäminen ja leikkaaminen.


Meidän taljassa on melko raju "kuosi", mutta hyvin toimii! Pienempi istui tohkeissaan illalla leikkimässä paikallaan, ja oli ihan hiestä märkä, kun nostin sen pois... Nuo menee vielä jemmaan odottamaan talvea, mutta todellakin säästin: Phil&Tedsin US-nettikaupassa 75$ kappale, joskin vähän tyylikkäämpi ulkonäkö ja todennäköisesti muutenkin siistimmät, mutta ihan hyvin nuokin toimii.


Tarvikkeet:
Talja (löytyy vaikka Ikeastakin)
mattoveitsi
liitu/kynä
istuinpehmuste malliksi
pahvia tms. leikkausalustaksi

Laita talja maahan karva maata kohti. Asettele istuinpehmuste(et) taljalle. Istu vaikka pehmusteen päälle, että se painuu alas, piirrä rajat. Minulla oli väriliitu, koska kuuliksesta ei meinannut tulla väriä noin pehmeälle alustalle. Laita talja leikkausalustalle, leikkaa pala irti mattoveitsellä. Riittää, että veitsi menee läpi nahasta. Laita valmiin palan päälle istuinpehmuste ja piirrä valjaiden kolot + leikkaa ne (ellet tehnyt tätä jo aiemmin). 

Jos tekisin nyt ja vain yhteen, niin tekisin tuosta alareunasta vähän mallia pidemmän, niin lämmittää paremmin jalkojakin. Meillä on olemassa myös T:n mallinen karva, taidan leikata siihenkin turvavyöaukot, niin saa sen pienemmälle esim. leikkipuistoon, kun hän ei vielä kävele, vaan hengaa enemmän vaunuissa... T laitetaan siis väärin päin, eli T:n alaosa on leveämpi, jolloin karvaosat voi kääntää istujan jalkojen päälle. Pala on tehty aikoinaan minulle mummoni vanhasta turkista, sen alla oli lämmin istua potkurin kyydissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti