28.10.2013

Mmmm! Mansikkamuovailuvahaa!


Keittiössä tapahtui jänniä, sillä oli M:n vuoro! Olin pohtinut jo pitkään kotitekoista muovailuvahaa - lähinnä tosin siitä näkökulmasta, että mitä järkeä, kun kaupastakin saa halvalla. 

Ajattelin kuitenkin, että tämä voisi olla kiva yhteinen leikki vauvalle ja isommalle, jos vaan muovailuvaha olisi vauvaystävällisempää. Myös tuoksuva versio kiinnosti sitruunaleikkiriisin jälkeen. Pinterestin kautta olin tutustunut mm. Modern Parents Messy Kids -blogin Jell-O'a hyödyntävään muovailuvahaan, mutta koska viinikivi (cream of tartar) on Suomessa apteekkikamaa ja sinnekin pitäisi erikseen tilata, niin tämä oli vähän jäänyt. Lattemamman blogista löysin kuitenkin suomennetun version, ja siis leivinjauheellakin muovailuvaha oli onnistunut.


M on siis mansikkamuovailuvaha!


"Kato, siitä tuli iso mato!"


"Nyt siitä tuli etana!"


Vauvanen puolivuotias oli oikeastaan veljeään kiinnostuneempi tästä ihanan herkullisesta köntistä. Vähän hän yritti maistellakin, mutta suola tyrmäsi ne yritykset äidin kaverina. Suola poislukien tämä on vauvaystävällinen, mutta meidän herkkusuuvauvankin suola karkotti kyllä ekasta maistamisesta jo ennen äidin väliintuloa.

Tällä kertaa en listaakaan reseptiä tähän, vaan suosittelen tsekkaamaan ne Lattemamman ja MPMK:n blogit, koska niissä on ihan loistavat kuvitetut reseptit. Muut ainekset löytyvät kyllä kotoa, jos muistat kaupassa sen Jell-O'n. Lisähuomautan kuitenkin, että sitä mönjää saa sitten keitellä ihan tajuttoman kauan (lähempänä puolta tuntia kuin viittä minuuttia) ja jauhoja täytyi ainakin minun lisätä ihan reilusti jäähtymisen jälkeen, eli tuo reseptin jauhomäärä on vaan alkupiste. Tämä ei siis ole mikään meidän ex tempore -tyyppien ideaalihomma.


Nipsun mielestä parempi ämmähomma oli muuten MELU, nimittäin helmikoru ja peltiroskis...  kunnes roskis meni roskikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti