30.10.2013

Koko Suomi leipoo (muovailuvahasta)!

Ollaan alettua katsoa varsin myöhäisheränneesti Koko Suomi leipoo -sarjaa Katsomosta. Lapsiystävällisenä se on hyvä sarja; ei tarvitse odottaa isomman nukahtamista ensin. Laitoinkin yhtenä aamupäivänä se pyörimään telkkariin ja kaivoin mansikkamuovailuvahan jääkaapista. Alustin siihen vähän lisää jauhoja silikonialustalla ja valmistelin leikkiä sen verran, että pyöräytin tyhjään kananmunakennoon kuusi muovailuvahamunaa.


Tämä leikki oli niin ihana, etten ehtinyt saada ennen-kuvaa.


Leipomishomma oli molemmille pojille yhteinen leikki. Vauva aloitti leivinpaperin rapistelulla, Nipsu kananmunahommilla.Vauvanen testasi muovailuvahaa yhden lipaisun verran ja päätti, että vispilä on parempi juttu.


Kokeneena leipojana Nipsu tiesi, että kananmunat pitää laskea. Parasta hänestä tässä leikissä oli kananmunien lastaaminen mittakippoon, niiden laskeminen ja kaataminen takaisin leipomiskulhoon, jotta homman sai aloittaa alusta.


Vauva tykkäsi leivinpaperin lisäksi erityisesti vispilästä. Myös muffinssivuoat olivat kivoja, mutta ne ovat vähän liian suussasulavia vauvakäyttöön.

Leipomisleikki oli superkiva sekä vauvasta, pojasta että äidistä. Molemmat pojat viihtyivät ja samalla harjoittelivat vaikka minkälaisia taitoja. Muovailuvahaleikkien hyödyistä voi muuten lukea lisää The Imagination Tree -blogista. Koristeeksi tms ajattelemani kaupan muovailuvaha jäi käyttämättä - kuten oikeassakin leipomisessa, Nipsu oli tässäkin kiinnostunein leipomisvaiheesta, eikä uunin jälkeen tapahtuvat asiat kiinnostaneet ollenkaan.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskalta ja kivaa, kun kaikki voi osallistua. Ohjelma oli varmaan hyvä inspiraatio. Minä rakastin pienenä muovailuvahaa. Tosin se aina harmitti, kun värit sekoittui, eikä niitä enää saanut erilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tosiaan käytettiin tässä vain yhtä väriä... Olin laittanut tarjolle Tigerin moniväripaketin, mutta sitä ei tarvittu nyt ollenkaan.

      Poista