10.10.2013

Uudet leikkiriisit!Mitähän ihanaa tästä on tulossa? No leikkiriisiä! Unohdin tästä making of -kuvasta tosin riisin ja elintarvikevärin... #InvitationToPlay- ja #Playmatters-jutuissa ihan peruskauraa on riisi, ja nimenomaan värjätty, tuoksuva riisi. Oon kuitenkin suhtautunut siihen epäilyksellä; kiinnostaako se, onko se vaikeaa, sotkeeko, onko tuoksu kammottava, löytyykö aineksia Suomesta jne.

Pinterestissä törmäsin Lesson Learnt Journalin Paulinen kautta Octavia and Vicky -blogin oikealla sitruunalla tuoksutettuun riisiin. Koska itse tykkään sitruunajutuista ja mulla oli sitruunablondiesta jäänyt yksi jo vähän nahistunut sitruuna sekä elintarvikeväriä, päätin testata. Ja koska värjääminen oli niin helppoa, niin tein keltaisen sitruunariisin lisäksi sinistä ja punaista riisiä.


Olin hirveän ylpeä valmiista leikistä, ja Nipsu alkoi leikkiä jo kiivetessään tuoliinsa.


Keltainen riisi levitti ihanaa tuoksua! Mies tosin sanoi huonoksi puoleksi, että alkaa tehdä mieli niitä sitruunablondieita...


Tältä leikki näytti välitauon aikana. N on/off-leikki tällä pari tuntia, mikä on kyllä ehdoton ennätys - olin siihen kuminauhakääröjen reiluun puoleen tuntiinkin jo erittäin tyytyväinen.


Tarvikkeet:
Sitruunaa ja raastin
Riisiä
Elintarvikeväriä
Minigrip-pussi (tai astia)

Raasta sitruuna, purista mehua. Alkuperäisessä reseptissä on noin 10 dl riisiä, neljän sitruunan kuori ja kahden mehu, kun taas minä käytin yhden sitruunan kuoren, vähän mehua ja ehkä kolme desiä riisiä. Riisi laitetaan pussiin, samoin kuoret ja mehu. Sekaan laitetaan loraus elintarvikeväriä. Pussi kiinni, ainekset sekoitellaan tasaiseksi. Väririisit tein samoin ilman kuorta. Lisäsin siis niihinkin vähän sitruunamehua, kun (sitä oli ja) se selvästi auttoi väriä leviämään.

Parasta reseptissä ihanan leikin lisäksi: ei sotkua tehdessä eikä leikkiessä.

2 kommenttia:

 1. Hauskaa, että yksinkertainen leikki oli noin onnistunut!

  Meillä muuten töissä eilen kuplamuovailutaikina oli ihan hitti! Siitä tykkäsi niin isommat kuin pienemmät. Se ei haissut pahalta ja venyi tosi hyvin, kun yhdistettiin sitruunantuoksuista tiskiainetta, maissijauhoja ja loraus vauvaöljyä. Myös sekahakupuolloa kokeilin ja sekin oli hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Ja kiva, että raportoit onnistumisista ja epäonnistumisista!

   Poista