31.10.2013

O niinku omena

O-päivää aloittelimme niin, että Nipsu katsoi päiväunilta heräillessään Netflixistä Touhulan arvoituksien Jättiläisomenan arvoituksen (Busytown Mysteries: The Big Apple Mystery). Siinä on iso omenakyltti vierii minne sattuu, joten O niinku omena oli päivän teema. 

Olin ajatellut tehdä reittitehtävän johonkin päivään, ja tähän se sopi loistavasti. Poikien katsoessa Richard Scarryä tein palikoista keittiöön radan.


Nipsu innostui! 


Omenaa oli jännä pyörittää, kun se meni vähän minne sattuu.


Melkein perillä.


"Omena loiskahti veteen!"


Ja sitten varsin epäyllättäin rata tuhoutui.


Tukkirekka, leikkien jeesusteippi, oli tietysti mukana hommissa.


Sitten Nipsu rakensi itse Eiffel-tornin ja uuden reitin.


Vauvakin sai oman omenaleikin, mutta oli niin nopea, etten useista yrityksistä huolimatta saanut kuvaa leikin alusta eli omenasta Martin kyydissä. Vauvasta leikki oli ihana, kun molemmat leikkivälineet liikkuivat vähän.

Leikin lopussa maisteltiin molempien poikien kanssa omenaa ja lopulta leivottiin omena-kookospuusteja. Pulla oli kokeilu kaapista löytyvillä aineksilla, hauska ja raikas vaihtoehto peruskorvapuustille.

5 kommenttia:

 1. Heimoihei! Löysin e:n vinkkaamana tänne, jee! Mahtavia ideoita, otan ratajutun (ja muutaman kymmenen muuta myös) talteen. :D Riisi on jo värjätty ja muovailuvahaa arvelin tehdä ensi viikolla. Kiitos näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa! Kiva kuulla, että ootte myös ottaneet leikkejä käyttöön. :)

   Poista
  2. Joo, nyt alkaa homma pyöriä niin, että ehtii tehdä muutakin kuin selviytyä. :) Riisit värjättiin viime viikolla ja joku päivä tällä viikolla tehtiin niistä simpukoiden, kivien, pikkukippojen ja lusikoiden kanssa leikki. Muovailuvahasta sain tosin toisen reseptin, jota kokeiltiin tänään.

   5 dl jauhoja
   2 dl suolaa
   1,5 rkl alunaa (saa ainakin Yliopiston apteekista)
   1 tl väriä
   2 rkl öljyä
   5 dl kiehuvaa vettä

   Sekoita kuivat aineet, lisää öljy ja vesi, vaivaa taikinaksi. Ihan superhelppo ja nopea. Ei (vielä) ole vertailukohtaa muista itsetehdyistä, mutta tästä tykättiin kovasti. Ei laitettu väriä, niin oli aivan kuin oikeata (pulla)taikinaa, mukulat leipoi ihan liekeissä puolitoista tuntia. Ei tahmaa, ei tartu pöytään eikä välineisiin, tosi jees. Piti tehdä heti perään toinen satsi, että äidillekin riitti muovailtavaa. ;) Säilyy kuulema huoneenlämmössä tiiviissä purkissa, kaveri totesi, että elokuulta on heidän tämän hetkinen vanhin vahansa. Paluuta kaupan muovailuvahoihin ei enää ole. :D

   Voinko linkata tän blogin mun päikkyyn?

   Poista
  3. Tottakai saa linkata! Pitää kokeilla tuota, kiitos jakamisesta - ilmeisesti tuon alunan voi korvata leivinjauheella... Ja tuohon vois laittaa vaikka piparminttuaromia tuomaan tuoksua! ;)

   Poista
  4. Unohtui vielä sanoa, että me on säilytetty tuota jääkaapissa tupperissa, ja lisätty jauhoja joka käyttökerralla, ettei ole tahmainen.

   Poista