9.2.2015

Tahmalähmät pois! Kotitekoinen ihmeaine lasipurkeille

Nyt on paljon liikkeellä kaikenlaisia lasipurkkilahjaideoita (gift in a jar), ja vaikka purkkeja saa kaupasta, niin edullisinta ja ekologisinta lienee kierrättää kotoa kertyvät lasipurkit. Muutaman homman tosin joutuu ennen lahjan pakkaamista tekemään.
 1. Huuhtele purkki, liota etiketti. Märkä sieniliina liottaa hyvin!
 2. Pese purkki, pesukone on ok.
 3. Irroita loput etiketin liimanneesta tahmalähmästä.
 4. Desaa purkit keittämällä. 
Vähänkin purkkihommia harrastanut tietää, mihin into hyytyy, nimittäin kohtaan kolme. Se tahmalähmä ei vaan irtoa. Pinterestistä olen antanut itseni ymmärtää, että USA:ssa tällaiseen käytetään jotain ihmeainetta nimeltä Goo Gone. Suomesta sitä ei käsittääkseni saa, enkä oikeastaan edes halua tietää sisällysluettelosta tai varoituslistasta... Mutta Pinterestin kautta löysin turvallisen DIY-version.


Tahmalähmät pois! -kotitekoinen ihmeaine
                                      Two Million Miles -blogin ohjeella

1 osa ruokasoodaa
1 osa ruokaöljyä
tiskiharja, sieni tms

Sekoita aineet, levitä lähmälle. Hiero - rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että käytin vähän karheaa/muovitettua sientä - ja pese pois. Tiskaa käsitiskiaineella (tai koneessa), jottei purkki jää rasvaiseksi.

Lopuksi purkit kannattaa ainakin ruokalahjoja varten keittää (kiehuvassa vedessä noin 10 min), jotta ne ovat varmasti puhtaita.


Kuvassa on pari siemennäkkärilahjaa Dolmio- ja Lidlin vastaavan purkissa (reseptillinen per purkki, isoihin pilttipurkkeihin puolet reseptistä), kuivumassa on purkkeja jalkakuorintaa varten.

4 kommenttia:

 1. Soodahan ihme aine lähes kaikkeen.

  VastaaPoista
 2. Iso työ, mutta varmasti vaivan arvoinen! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 3. Noita klähmiä on tosiaan moneen lähtöön. Öljy joskus auttaa.

  VastaaPoista