24.10.2016

Päivä Helsingissä lasten kanssa vol. 25930

Nyt hupsutellaan blogin teemasta vähän sivupoluille, mutta epäilenpä, että nämä sivupolut ovat jatkossa pääosassa. Sivupolut vievät usein hyviin juttuihin! Aiemmin olen tehnyt meidän perheen reissuista koosteen kavereille Facebookiin, mutta miksenpä kertoisi niistä täälläkin - jaettu ilo on moninkertainen ilo. Ja jaetut ideat hyödyttävät useampaa.

Koko homma alkoi siitä, että meidät oli kutsuttu kylään Espanjaan, Nerjaan. Meidän tsekkaillessa (vihdoinkin) lippuja, halvimmat suorat lennot Helsingistä Malagaan maksoivat meidän perheeltä (2 x aikuinen, 5 v ja 3 v) 2400 €. PELKÄT LENNOT. Koska matkapäivät olivat kutsun suhteen määrätyt, ei muiltakaan lähikentiltä löytynyt oikein mitään järkevään hintaan ilman yöpymisiä kesken matkan. Tässä vaiheessa hoksasin, että Lontoosta on halpa lentää Malagaan ja Helsingistä Lontooseen. Tuo lentokierros säästi yli tonnin - no okei, menihän sitä rahaa Lontoossa, mutta mieluummin käytimme sen lapsen monivuotisen haaveen toteuttamiseen.

Kuten meidät tuntevat tietävät, nämä meidän matkaprojektit ovat usein esimerkiksi otsikolla aurinkoloma Espanjassa, mutta lopputulema sisältää kaupunkiloman ja sukulointia, kun se tuli niin kauhean paljon halvemmaksi ja nähdään samalla sit sekin. Tällä kertaa menimme yöjunalla Helsinkiin, jossa mies oli päivän töissä ja me ystävien ja sukulaisten kanssa, illalla junailtiin lentoaseman hotelliin, aamulla lennettiin Lontooseen. Seuraavana iltana jatkettiin Espanjaan, jossa lomailtiin viisi yötä, josta jatkettiin Helsinkiin mummilaan ja sukulaishäihin. Koko reissu kruunattiin lasten toiveella eli päiväjunalla leikkivaunussa. Ja kyllä, vähän väsytti siinä vaiheessa. 

Mutta homma siis alkoi Helsingistä. Tai no jos ihan tarkkoja ollaan, niin käveltiin kotoa bussipysäkille (näkyy kodin ikkunasta) ja siitä alkoi matkaketju, jonka seuraava vaihe oli yöjuna. Aamulla ihan liian aikaisin muut jatkoivat mummilaan (varmaan sporalla), mä käväisin hakemassa Stockan Hulluilta päiviltä kuopukselle toppatakin.


Aamupalan jälkeen suunnattiin HAM Helsinkiin ihastelemaan Yayoi Kusaman maailmaa. Sekä minä että esikoinen diggailtiin eniten huoneista, kuvan kurpitsahuone taisi olla suosikki. (Kuopus nukkui rattaissa koko reissun.) Kiitos taas, Museokortti!

Yayoi Kusaman Häivytyshuone HAM kulma

Itse näyttelyn ulkopuolella, HAM:in kulmassa on osallistava ilmaisteos, Häivytyshuone. Onneksi anoppi tiesi HAM:in ilmaispuolen sijainnin (back in the days siinä oli joku meksikolainen pikaruokala tms.), koska museon nettisivuilta ja näyttelyn seiniltä sen selvittäminen oli lievästi vaikeaa mulle ainakin. Kävijämääristä päätellen koko Häivytyshuone meni ihan ohi suurimmalta osalta. Kuvassa pilkuilla täyttyvä häivytyshuone perjataina 14.10.2016 puolen päivän jälkeen. Ovella saa oman pilkkutarran liimattavaksi kaikista sopivimpaan paikkaan.


Hampurilaislounaan jälkeen siirryttiin kaveritreffeille ilmaiseen Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunkiin Senaatintorin laidalle. Pääfokus seurueellamme oli selvästi tavata ystäviä pitkästä aikaa, mikä lievästi purkautui juoksemisena... Näin huoltajanäkökulmasta museo on vähän hankala, jos lapsia on enemmän kuin vanhempia, mutta kaikki viihtyivät kyllä hienosti. Me oltiin käyty tuolla vain ennen remonttia, mutta lasten puoleen remontti ei kyllä merkittävästi ollut vaikuttanut.


Ennen lähtöä kierrettiin myös museon yläkerran HAJU. Näyttelyn vieraskirjaan sai kirjoittaa myös oman hajumuistonsa Helsingistä. Museon jälkeen menimme syömään ja riehumaan serkun kanssa mummin ja vaarin luo ennen siirtymistä junalla lentokenttähotelliin.


Tavoistamme poiketen yövyimme tosiaan (Finskin pisteillä) lentoaseman Glossa. Yöjunan jälkeen ei oikein mikään kello neljän aamuherätys houkuttanut... Glon sijainti lentoaseman alakerrassa on ihana, mutta sen hintana saimme kuunnella jonkun matkatavarahihnan laukkaa pitkin yötä. Aamupalasta sen sijaan hotelli saa plussaa, sillä oikean hotelliaamiaisen lisäksi aamiainen oli mahdollista syödä voucherilla lähtöportin luona ravintolassa. Ihana helppous aikaiseen aamulähtöön, samoin kuin check in -mahdollisuus jo illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti