25.8.2013

Läärääminen

Joskus pesuhommat ei yhtään kiinnosta - tai ulkona on liian pitkään liian huono sää. Silloin tilanteen pelastaa läärääminen. Lääräämiseen tarvitsee suihkun lisäksi epämääräisiä tarvikkeita: kippoja, suppilo, kastelukannu, kauhoja ja salaisia ainesosia.


Muistan itse lääränneeni pienenä kaakaon ja jopa jauhojen kanssa kylpyhuoneessa. Joskus meillä oli serkun kanssa lääräysleikkisuihkussa sateenvarjokin...


Autopesula on helppo leikki. Vähän vaahtoa (saippuapurkin pohjat), sieni ja harja riittää hiekkalaatikolta tuotujen autojen pesuun.


Väriä elämään saa kaakaolla ja elintarvikevärillä. Meillä on suihkukaappi, joten ei tarvi kaakelien ja klinkkerin saumojen puolesta. Kuten värikylpyhommissa yleensäkään, lapselle ei kerrota eikä näytetä kaakaon olevan kaakaota jne., vaan tässä hommassa aineet ovat (turvallista) maalia. Leikkiinkutsuhengessä (siis #invitationtoplay) lisään yleensä leikkikamoihin myös jotain ihan muuta, esimerkiksi nappeja... Näiden tarkoituksena on herättää mielikuvitusta uusiin maailmoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti