24.8.2013

Leikkimaissileikki

Ensin sanon, että aistilaatikot ei oo meidän juttu, ja sitten tulee toinen heti perään... Sellaista tämä on. Tiimarissa oli tarjouksessa Playmais:ia, ja ajattelin testata tuota. Poikanen tykkää rakentaa ja väkertää, muttei tykkää tahmasta, joten tuo vois toimiakin. Nuo on siis maissipalasia, joita saa liimattua toisiinsa kastamalla ne veteen. Paketin mukana tulee huopa/rätti, jossa niitä voi kastella tosi siististi.


Aloitettiin touhu sivistävästi lajitteluhommilla. Lajittelut on Pinterest-piireissä iso juttu, mutta valitettavasti lapseni ei tiedä sitä. No, kyllä se keräsi sinisiä vähän, kippas ne taas pois, keräsi uudelleen ja kippas pois.


Seuraava tutkimushomma oli kauhoa palasia kippoon ja kipata pois.


Nipsusta paras juttu oli selvästikin kerätä maissipaloja kippoon ja kaataa ne takaisin pahvipakkaukseen.


Iso lasti! Näistä huomaa, kuinka vakavia hommia tämä leikit on.


Lopussa otettiin rakas mojitonuija mukaan leikkiin. Vähän Nipsu innostui liiskaamaan palasia sorminkin. Näistä vois siis oikeasti tehdä kaikenlaista, kun noita voi liiskata, leikata, pyörittää ja vaikka mitä.

Nuo on koostumukseltaan melko samanlaisia kuin maissinaksut, ehkä niillä vois tehdä samaa? Tosin maissinaksut taitavat olla jotenkin kuivempia. Tuoksu näissä oli sama (Nipsukin haistoi!) ja väri on elintarvikeväriä. Sinänsä hauskoja, kun ovat vauvoillekin turvallisia ja maatuvia... Tosin ei ne valmiit askartelut ole ihan mun makuun. Koska merkittävin leikki näillä oli niiden kauhominen takaisin laatikkoon, niin voidaan helposti leikkiä uudelleenkin. Ei ihan hitti, muttei hutikaan.

--

Seuraavana päivänä olen sitä mieltä, että on hitti! Nimittäin Nipsu löysi yhden palan ja pyysi lisää. Sitten N otti kipot ja alkoi hommiin: levitti kipot, lastasi paloja pahvilaatikosta ja kippasi ne läjään. Lopuksi N keräsi palat laatikkoon, minkä jälkeen hän kaatoi ne lattialle ja yritti mennä uimaan niissä... Seuraavaksi kipataan nuo varmaan hyvin kuivattuun kylpyammeeseen.
--
Lisäys 26.8.
Mieskin innostui, tässä Dusty:

3 kommenttia:

 1. Tämä blogi on ihan loistava! Hienoa saada tämmöisiä suomeksikin. Näitä ideoita voin käyttää töissäkin. Tuo sekahakupullo jäi erityisesti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa, että joku uskaltaa kommentoidakin! :) En tiedä oikein muita "kids activities" -blogeja suomeksi kuin Mitä mä tekisin? (http://mitamatekisin.blogspot.fi).

   Ajattelin pistää blogin pystyyn oikeastaan siksi, kun näitä juttuja alkoi Pinterestin myötä kerääntyä. Instagramissa törmäsin #playmatters- ja #invitationtoplay-ihmisiin, ja kun ne kiinnostui meidän puuhista, niin mikseipä muutkin. Samoja ideoita näissä kaikissa kiertää, mutta tässä on meidän versiot suomeksi.

   Poista