26.8.2013

Sadut (ja arki) eloon: Ramonen automaalaamo

Läärämisen yhteydessä kerroin Nipsun leikkineen autopesulaa, mutta vielä hienompaa on Ramonen automaalaamo! Nipsu oli jo pari päivää pyytänyt, että saisi maalata roskisrekkansa siniseksi. Suhtauduin ajatukseen myönteisesti, mutta siveltimet vaativat etsimistä ja homman jälkeen piti olla aikaa kylpypuuhiin, joten toteuttaminen lykkääntyi. Taustalla pyynnössä oli pikkukoulumatkalla nähty sininen roska-auto ja ilmeisesti myös sinisiä busseja on nähty. Martti otettiin mukaan, koska se on ilmeisesti ennen ruostetta ollut sininen.


Automaalaamo toimi suihkukaapissa... Ensin Ramone ei ollut tyytyväinen tähän, koska leikit tehdään tuolissa istuen, mutta suostui sitten kuitenkin. Otettiin maaliksi sormivärin jämät ja työvälineeksi pensseli.


Yllättävää kyllä, maalari innostui maalaamaan myös jalkojaan ja suihkukaappia. Miehen kanssa tuuletettiin katseilla - Nipsu ei yleensä sotke itseään yhtään, ja jos tällaisista asioista mainitaan, niin sillä menee fiilis kaikkeen heti. Suihkukaapissa on paljon huonoja puolia (ja ahtaassa kylppärissä muutenkin), mutta yhdessä akryylibetonilattian kanssa ne ovat huoleton maalausalusta, kun ei jää värit saumoihin.


Suurimman ylpeydenaiheen huomasin vasta kuvia selatessani: Nipsu otti leikkiin mukaan kaikki siniset asiat kylpyleluläjästä. Parissa purkissa on muista projekteista jäänyttä elintarvikevärillä värjättyä vettä, niitä maalari laittoi kaikkien maalattujen kohteiden päälle. Lisäksi siniset kauhat sopivat leikkiin.

Kertaus on opintojen äiti, mutta sininen väri loppui, joten seuraavana päivänä Ramone oli vihreiden hommien parissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti