20.8.2013

Sekahaku - etsintätehtävä paikallaan


Ennen kesälomareissua tein kahvilakassijuttuja oikein urakalla - tarkoitus oli keksiä valmiiksi tekemistä niihin hetkiin (autossa, ravintolassa jne), kun lapsella on tylsää. Nipsu rakastaa etsimistehtäviä, ja Pinterestin perusteella I Spy With My Little eye -pullot ovat suosittuja, joten tein niistä oman version, Sekahakupullon (nimestä pointsit ja haukut miehelle). Hyviä vinkkejä löytyi My Raina Sunshine -blogista.


Hankalinta hommassa oli löytää sopivia pieniä esineitä, varsinkin kun halusin niiden olevan mahdollisesti näiden parivuotiaiden taaperoidenkin tunnistettavissa, enkä halunnut käyttää paljoa rahaa. Omat ja pikkupikkuveljen laatikot syynättyä esineitä löytyi ihan kohtuullisesti (kaikissa pulloissa ei ole kaikkea kuvassa näkyvää). Pullon suuaukko kannattaa siis mitata tai pitää vaikka korkkia matkassa esineitä etsiessä!


Esineiden löydyttyä aloitin homman juottamalle miehelle limua ja pesemällä pullot. Sellainen taskumatin mallinen pullo olisi varmaan helpoin, mutta niitä löytynee lähinnä Alkosta ja neljän sellaisen tyhjentäminen ei tällä aikataululla ollut vaihtoehto, joten tyydyimme kivasti käteen sopiviin Fanta-pulloihin. Mikä tahansa läpinäkyvä muovinen käy. Pullot kannattaa kuivata huolella, etteivät täytteet tartu reunoihin. Nipsun pullossa on yksi vihreä karkki jumittunut pohjaan ja siksi melko helppo löytää.

Ennen pullon täyttämistä on hyvä miettiä bingokorttiasiaa. Minä otin puhelimella kuvan jokaisesta esineestä ja tein niitä yhdistelemällä erilaisia bingokortteja, jotka teetin kuviksi. Nipsu ei vielä välitä näistä, mutta nämä lisäävät lelun käyttöikää, kun isommalle lapselle tässä on peli (ja vaihtelua).

Löytämissäni ohjeissa esineet laitetaan pullon pohjalle, mutta minusta toimivampi ratkaisu on laittaa ensin riisiä tms. täytettä ja sitten vasta esineitä, jolloin ei tarvitse heti alkuun sekoitella ihan hulluna pulloa kätkeäkseen esineet. Pulloa ei saa täyttää ihan kokonaan, jotta jää sekoittelutilaa. Kannattaa siis välillä huljutella ja katsoa, miten sekoittelu toimii. Mitä tyhjempi pullo on täyteaineesta, sitä helpompi etsintätehtävä on. Lopuksi suosittelen liimaamaan pullon kiinni, sillä avaaminen on taaperoiden ensimmäinen idea tällaisen pullon kohdalla...



Tarvikkeet:
tyhjä muovipullo
riisiä
pieniä esineitä
liimaa

Pese pullo, kuvaa esineet tehtäväkortteja varten. Laita pulloon riisiä ja esineitä vuorotellen. Täytä pulloa noin 2/3 - 3/4. Liimaa korkki kiinni. Tee tehtäväkortit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti