15.8.2013

Sateenkaariautorata

Ajattelin, ettei tänään tarvittais mitään erikoistouhuja, kun meillä oli aamupäivällä tutustuminen Nipsun ensi viikolla alkavaan pikkukouluun. Nipsu on kuitenkin jo pari päivää halunnut sateenkaariautoradan, kun olin sellaisen bongannut Pinterestistä. "Oikeasti" kyseessä on Little Family Fun -blogin Rainbow Race -peli

Pelin ideana on tehdä sateenkaarirata, jossa on ruudut. Lisäksi tehdään värilappupalasia, jotka sitten sokkona valitaan. Lapun väri määrää, mikä autoista pääsee etenemään ruudun ja pelissä siis jännätään, että mikä auto on ensimmäisenä maalissa. Muokkasin systeemiä sen verran, että valittiin värit Duplo-palikoiden mukaan ja laitettiin ne pussiin.


Tämä oli myös eka kerta, kun Nipsu käytti liimaa. Hyvin se sujui, vaikka tahma olikin hänestä(-kin) vähän ällöä.


Käytimme pohjana aiempaa maalausta, ja liimaamisen jälkeen vedin tussilla mustat viivat erottamaan ratoja ja ruutuja. Ruudut ei ole tasamittaisia tai muutenkaan järkeviä, mutta onneksi käyttäjäkään ei ole tällaisissa asioissa tarkka.


Tärkein homma olikin Make-rekan lastaaminen uudestaan ja uudestaan, joten meidän kisassa ei ollut voittajia, kun kilpurit lähti kesken kisan kuljetusauton kyytiin. On hyvä suosia avointa leikkiä (open ended play), kun lapsi on tuollainen "ei paljon muiden säännöt ja päämäärät kiinnosta" -tyyppi. ;)


Samalla sain kyllä muistutuksen siitä, miksi se avoin leikki on niin hienoa: yhtäkkiä Nipsu ryntäsi omaan huoneeseensa hakemaan väripalikoita ja järjesti ne näin. Lisäksi leikki laajeni juniin ja palikoista tehtyyn jätskiin... Hieno juttu, kun nämä leikkiinkutsut innostavat leikkiin oman turva-alueen ulkopuolelle muutenkin. (Nipsu ei siis yleensä sekoita eri leikkejä, eli autolaatikosta tulee autoleikki, legolaatikosta legoleikki ja junalaatikosta junaleikki.)


Sateenkaariautorataan tarvitset:
Väripapereita, sakset ja liimaa (tai vaihtoehtoisesti värikynät)
Mustan tussin
Läpinäkymättömän pussin
Duploja tms värikoodeja
Pikkuautoja tai vaikka heppoja

Leikkaa väripapereista suikaleita, liimaa ne jollekin pohjapaperille (meillä vanha maalaus). Piirrä mustalla tussilla rajat värien väliin ja auton-/hepankokoiset ruudut. Värikoodit pussiin, kilpailijat lähtöviivalle ja peli käyntiin!


Lisäys:
Seuraavana päivänä leikki näytti tältä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti