17.9.2013

A niinku auto

Pahoittelen pientä blogihiljaisuutta - oli flunssa, viikonloppu, vieras ja suunnittelua. Törmäsin nimittäin kaupassa tähän:


Siis Heli Laaksosen runoilema ja Elina Warstan kuvittama Aapine. Nipsu on selvästi kiinnostunut kirjaimista, joten olen etsinyt meille sopivaa aapista. Suomi on tämän suhteen haastava, kun käännöskirjat ei toimi yhtään. Reuhurinteen aapinenkin on ihan kiva, mutta tämä oli minulle heti inspiskirja. Ihania tekstejä ja kuvia.

Ajattelin tehdä näistä meidän "ison pojan hetkiin" jutun. Ensin luetaan kirjan teksti, sitten tehdään joku aktiviteetti siihen kirjaimeen liittyen.


Ensimmäinen kirjain oli luonnollisesti A. A on helppo, koska se muistuttaa kotikirkkoa (Nipsu tykkää todella paljon hienoista rakennuksista aka kirkoista) ja on Nipsun parhaan ystävän kirjain. A on niinku auto! (Olipa muuten sitten hienoa, että epähuomiossa nyt on A niinku bussi ja monsteriauto - ois voinut äiti vähän skarpata.)


Pinterestin kautta olin bongannut Childhood 101:n autokynäleikin, joka sopi A-päivään. Teippasin autojen perään liidut, joista lähtee hyvin väriä (yllättävän vaikea muuten saada sopivalle korkeudelle), piirsin paperille ison A:n ja sitten mentiin. Leikki oli leikkijästä ihan kiva, muttei mikään megahitti.Tarvikkeet:
paperia
värikyniä
autoja (kannattaa valita perän mallin mukaan)
teippiä

Teippaa liidut auton perään. Helpoin on tasaperäinen auto, sekä teippaajalle että leikkijälle (ei siirry liitu vahingossa). Tarkista korkeus! Laita autot paperille, kutsu leikkijä paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti