13.9.2013

Sadetta pullossa, iloa isommalle ja vauvalle

Tiedättekö sadekepit (rain stick)? Siis ne sellaiset, joita huljutellaan ees taas ja sisältä kuuluu lempeä sateen ääni. No me tehtiin sellainen itse, pulloon!


Tässä alkuperäisen ohjeen vinkkaamat tarvikkeet. Lisäsimme pulloon myös cheeriomuroja ja muovihelmiä. Murot ovat siksi, etteivät hammastikut mene ihan liian siistiin läjään, ja muovihelmet ihan vaan näön vuosi.


Ensiksi siis cocktailtikkuja pulloon. Tämä oli jännää ja tarkkaa touhua!


Seuraava vaihe oli laittaa amaranttia ja vähän quinoaa suppilon avulla. Oli vähän haastavampi homma äidille avustaa, vahtia ja kuvata samaan aikaan.


Isoveli antoi tämän pullon vauvalle, joka on siitä tosi innostunut!

Tarvikkeet:
Tyhjä muovipullo (meillä oli 0,5 litraa)
Cocktailtikkuja tai hammastikkuja (meidän pullossa noin 750 cocktailtikkua)
Amaranttia (löytyi luontaistuotekauppa Lifesta) - ehkä hankala löytää, mutta tästä tulee se ääni!
Cheerioita, helmiä, quinoaa, mitä vaan haluatkaan laittaa "häiriöksi"
Kuumaliimapistooli ja liima siihen

Laita kamat pulloon, suppilo on hyvä apuri. Kannattaa aina välillä kokeilla sulkea pullo ja heilutella - ei saa olla liian täysikään. Jos haluaa, voi yrittää tehdä "esteitä" sattumilla. Korkin voi sulkea kuumaliimalla, mutta meillä se on jossain hyvässä tallessa, joten korkki on vielä auki.


Tämä oli meidän perheelle tosi kiva touhu, kun isompi tykkäsi tehdä ja vauva tykkää leikkiä. Itse asiassa tämä on vauvan mielestä tällä hetkellä yksi maailman parhaista asioista. Minä kääntelen ja pidän sadepulloa löysästi ilmassa, ja hän läiskii sitä. Pullosta kuuluu sadeääntä ja läiskimisääni, vauva sätkii ja kiljuu riemusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti