23.9.2013

E niinku esterata!

Nipsu on viehättynyt Pikku Kakkosen uudesta ohjelmasta, Sohvatiikereistä. ABC-leikkisarjan E onkin esterata. Olin keräillyt Pinterestiin ideoita, mutta luonnollisesti loin radan kuitenkin ex tempore. Mut onhan mulla hei päässä ne vinkit! Sisäesteradat sopivatkin ihan tajuttoman hyvin syksyn sateisiin päiviin.

Ensin oli klassikko: sohvan yli! Sitten tarkkuuskävelyä laatikoissa ja viivaa pitkin.


Viivan päässä oli desimitta ja vaappuva pallero esittämässä vähän helpotettua munajuoksua. 


Sitten piti jättää munajuoksuhomma ja rakentaa torni. Nipsu vetää tuplapalikoin, että pääsee seuraavaan, kiinnostavampaan, hommaan.


Rohkeusmatto oli vähän huono, kun se ei kevyen lapsen alla poksunut yhtään. Pallo oli haastava saada "koriin", koska sitä varten piti pysähtyä. Keksittiin sellainen juttu, että jos palloon puhaltaa, niin se osuu. Johtuu siis siitä, että muuten leikkijä heitti sen yhdellä kädellä vauhdista...


Vielä oli jäljellä tunneli. Kuten kuvasta huomaa, se munajuoksuhomma oli niin kiva (ja helppo), että Nipsu halusi ottaa sen mukaan koko kierrokselle... Hän siis tohkeissaan leikki tämän läpi kahteen kertaan.


Tehtiin myös uusi rata, johon inspiroi Pinterestistä Lessons Learnt -blogin Paulinen kautta bongaamani sohvatyynyrata. Tässä oli ekasta radasta laatikkoastumisosuus ja sohvan yli kiipeäminen sekä tunneli. Mun ajatus oli älä astu lattialle, mutta se meni ehkä vähän vielä ohi, kun tyynyjen välissä tyyppi juoksi vaan normaalisti. Pääasia kuitenkin, että leikkijällä oli kivaa.

2 kommenttia:

  1. Tulin hakemaan täältä ideoita, kun menen parin viikon päästä lastenohjaajaksi yhdelle kurssille. Siellä tehdään aina aistijuttuja, joten täältä löytyi taas vaikka mitä.

    VastaaPoista