2.9.2013

Keltainen tahmaseinätaideteos

Pinterest, tuo ihanien ideoiden aarreaitta. Olen nähnyt muutamankin version tahmataideteoksesta, esimerkiksi Teaching mama on tehnyt sellaisia lasten kanssa.


Idea on yksinkertainen: Kontaktimuovia teipataan seinään tai pöytään tahmapuoli ulos- tai ylös päin. Sitten taiteilijalle annetaan asioita, jotka siihen voi liimata. Tässä meidän taiteiluareena ennen leikin alkua. Koska tykkään, että kierrettä on enemmän kuin vähemmän, valittiin teemaksi keltainen.


Ensin liimaantui pompom (ylijäämä pompom-purkista), sitten aaltopahvineliöitä.


Mr. Rento-Jätkä liimasi riviin jokaisen neliön ja sitten piipunrassipätkät samaan riviin.


Seuraavaksi tapahtui yllätyskäänne: taiteilija irroitti jokaisen palan takaisin.


Kun taideteos oli valmis, jäljellä oli nämä tarvikkeet. Vain silkkipaperi meni kaikki, jäljellä oli Playmaiseja, kolmiopapereita, aaltopahvineliöitä, pompomeja, piipunrassia, höyheniä, keltaisia autoja (leikattu lehdestä) ja rakettispagettia.


Valmis taideteos koostui kahdesta osasta, kenties erillisistä taideteoksista. Ensimmäinen oli Luigi (vahingossa väärin päin) ja iso ilotulitus.


Toinen osa oli vasemmalta aloittaen liukumäki, iso ilotulitus ja Big Ben. Tämäkin oli siis Sadut eloon, aiheina Autot 2 -elokuva ja synttärihommissakin näkynyt Nipsun suosikkipätkä YouTubesta. Mies sai jo idean seuraavasta versiosta... josta lisää sitten myöhemmin.


Tarvikkeet:
Kontaktimuovia
Maalarinteippiä
Kontaktimuoviin tarttuvia juttuja

Laita tarrattavat tarvikkeet esille. Teippaa kontaktimuovipätkä seinään (tai pöytään) tahmapuoli ylöspäin. Kannattaa avata reunoja vähän ja teipata kontaktimuovi niin, että taustaosa on pääosin vielä paikoillaan, niin pääsee helpommalla... (Onneksi mies hoksaa tällaisia, olisin nimittäin itse irroittanut eka koko taustan.) Kutsu leikkijä paikalle, näytä esimerkkiä, innosta ja kehu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti