7.9.2013

Lajitteluyritelmiä


Lasten aktiviteetteihin keskittyneiden blogien mukaan lajittelu (sorting) on hirveä hitti nuorison keskuudessa. Nipsu ei kuitenkaan ole innostunut lajittelemaan helmiä piipunrasseihin, isoja Hama-helmiä eikä PlayMaisia. Tyyppi on lähinnä esittänyt, ettei näe eikä kuule mun leikki-ideaa.

Nyt hän on kuitenkin innostunut pelaamaan (yksin) korttipelejä. Meillä on Maisa- ja automuistipelit, joita Nipsu ei ole isänsä yrityksistä huolimatta kiinnostunut yhtään opettelemaan. Muutaman kerran hän on nyt kuitenkin lajitellut kortteja, etsinyt pareja ja nimennyt kuvia.

Toinen suosikkipeli kotona on peltirasiassa sekaisena läjänä säilytettävät rekka- ja autokortit. Siis niitä vanhanaikaisia "kummalla on suurempi maksiminopeus?" -kortteja. Niitä Nipsu lajittelee oma-alotteisesti autojen ja rekkojen pinoihin.Oikeastaan epäilen, että lajittelu sinänsä kiinnostaa, mutta värit vaan eivät kovin paljoa suihkun ulkopuolella (heh). Leluja siivotessa ne lajitellaan auto-, juna-, Lego- ja vauvalelulaatikkoon ja siihen iskee joskus kipinä. Jonkin verran ollaan myös "lajiteltu ajatuksissa", eli puhuttu esimerkiksi siitä, ketkä ovat isoja ja ketkä pieniä. Pitääkin yrittää keksiä enemmänkin erilaisia lajitteluhommia, jotka voisivat kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti