27.9.2013

Mutakuoppatyömaa

Olin jo jonkin aikaa suorastaan haaveillut tekeväni liivatekakun, jonka sisällä olisi jotain uloskaivettavaa. Päädyin yrittämään mutakakkua, jonka sisään työmaa-autot ovat jääneet jumiin.


Ihan putkeen leipominen ei kuitenkaan mennyt, sillä ensin laskin väärin ja tumma kaakao imi liivatteen... Lopputuloksena oli kaakaomönttejä ja vaaleaa löllöä. No, ei se mitään, sillä kyllä tämä mutakuoppakin kiinnosti - jopa niin, etten saanut kunnollista ennen kuin -kuvaa.


Nipsu leikkii yhdellä kädellä, koska mönjä on jääkaappikylmää ja, kuten kasvoista ja käsistäkin näkee, ällöä. Lapsi kuitenkin tunnisti tuoksusta aineen kaakaoksi, ja se selvästi rentoutti leikkiin; pitää siis jatkossakin käyttää kaakaota aistileikeissä tuoksuna.


Lisäsimme leikkiin sadepullosta jäänyttä quinoaa hiekaksi. Leikki oli ihan ok, kunnes laitoin käteni mömmöön, lätsyttelin sitä vähän ja kättelin Nipsua, jolloin hän alkoi itkeä. Julmuriäiti sotki lapsen nnnjyök-nnnjyök-mömmöön! Se siitä leikistä sitten, lapsi lopetti itkun käsien putsaamiseen ja ilmoitti lähtevänsä lattialle leikkimään. Ei ihan tuntikausien iloa ja leikkiä, mutta ainakin kolmeksi minuutiksi kuitenkin.


Tarvikkeet:
Liivatetta
Kakkuvuoka (tms astia)
vettä
väriainetta (elintarvikeväri voi muuten tahria)
autoja

Liuota liivatelehdet paketin ohjeen mukaan ensin kylmässä vedessä, sekoita sitten kiehuvaan veteen ja jähmetettävään nesteeseen. Pudota sekaan autot tai muut sattumat. Anna jähmettyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Kippaa valmis kakku vatiin, kutsu leikkijä paikalle ja pyydä häntä pelastamaan jumahtaneet työkoneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti