25.9.2013

Kuplamuovailutaikina

Creative Playhouse -blogista bongasin yöllä muovailuvaahtotaikinan reseptin. Sitä piti luonnollisesti kokeilla heti aamulla, kun tarvikkeet löytyivät kotoa. Tein taikinan yleiskoneella, joten oli helppoa.


Tuomio oli kuitenkin jyrkkä: lapsi yökki (hajua, en ihmettele) ja sanoi, ettei tykkää tästä. Autot meni sotkuun. Koko keittiö löyhkää sinänsä ok suihkusaippualta, mutta noin laajemmassa mittakaavassa koko päivän tuoksu on suhteellisen karsea (tai ainakin meille hajuherkille). Sitä paitsi taikina oli meillä tahmaava. Toimi se hyvin, kun pyöritteli käsissä, ja siivoaminen oli megahelppoa (saippuaahan se pääosin on), mutta autoleikkeihin ainakaan minun versio ei ollut mikään paras (tarttui kiinni). Epäilen, että jos ei lapsi ja vanhempi ois niin haju- ja tuntoherkkiksiä, niin tämä vois olla mukavakin juttu.


Tarvikkeet (suomennettu Creative Playhousesta):
1 cup (noin 2,5 dl) maissitärkkelystä (Maizena)
1/2 cup käsi-, suihku- tai tiskisaippuaa (mulla oli kaapissa vähän huonoa suihkusaippuaa, joten kokemuksen syvällä rintaäänellä: valitse hajusi tarkkaan)
2 tl öljyä
glitteriä

Sekoita maissitärkkelys ja glitter. Sekoita nesteet jauhoihin fiilistellen. Vaivaa kunnolla. Kokeile määrillä, kunnes taikina on muovailuvahamaista, mutta todella venyvää. Huomaathan, ettei mönjä ole syötävää.

2 kommenttia:

  1. Minäkin kokeilin tätä siis äsken ja mun taikinasta ei tullut tahmaavaa, kun lisäsin vähän maissitärkkelystä ja sekoitin hyvin (käsin). Haju oli kyllä tosi kummallinen, vaikka käytin hajusteetonta saippuaa. Ehkä hyvä ja voimakas tuoksu olisi paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin lisäsin sitä ensin, mutta se ei venynyt... Ehkä se mun käyttämä saippua oli huono tähänkin tarkoitukseen? Joku "oikea" haju olisi varmaan paras, mutta mitenköhän sen saisi. Seuraavaksi (tai joskus) aion testata kaakaomuovailuvahaa tai Jell-O-versioita. :)

      Poista